Main menu:

Søk

Kategorier

juni 2019
M T O T F L S
« jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Tagger

Blogroll

Italia 4

Venezia dag 2, 3

Etter å ha spist frokost gikk vi, eller heller tok vannbussen til Guggenheimsamlingen, der vi så på bronsestatuer som var laget av ikke-geometriske former, og malerier som viste rare ting (for eksempel en gate der det var dag på himmelen men natt på bakken).

Her er jeg foran et Picassobilde

Her er jeg foran et Picassobilde

Etterpå gikk vi på den ikke-veldig-interessante sykkelutstillingen. Jeg satte meg i en stol fordi jeg var litt sliten. Kort etterpå kom mamma inn og sa at det var en sykkel der som hvem som helst kunne bruke, og som «litt overdrevet» viste hvor nærme du var lyshastighet. Jeg klarte 99%. I tillegg til å vise hastighet, så bøyde bygningene man syklet forbi på skjermen når man kom nært lyshastigheten.

Her sykler jeg i nesten lyshastighet!

Her sykler jeg i nesten lyshastighet!

Etterpå er jeg ikke helt sikker på, så jeg hopper til det neste interessante. Den andre dagen tok vi båt til Murano, glassblåserøya. Der var det glasskunstbutikker, glasskunstbutikker, glasskunstbutikker og nevnte jeg glasskunstbutikker. Men de solgte fine ting. Hva annet kan man vente av ett folk som i middelalderen hadde flytteforbud så ingen skulle finne hemmeligheten bak kunsten å lage utrolig kompliserte glasstatuer?

En stor glasskulptur på Murano

En stor glasskulptur på Murano

Jeg ser på fine glassfigurer

Jeg ser på fine glassfigurer


Men tilbake til nåtiden. Vi gikk inn på noen butikker, og jeg så etter noe å ta med. Det var krabber og sjøhester i en av forretningene, og jeg kjøpte den største sjøhesten som ligger på rommet mitt. Nå skal du vite at det er mangel på kaféer og andre spisesteder på Murano. De er erstattet med (hvem kunne ha gjettet det) glasskunstbutikker. Litt senere kjøpte vi bare noen vannflasker og dro tilbake til Venezia.

Pappa og jeg på Murano, der vi ikke fant noen kafé

Pappa og jeg på Murano, der vi ikke fant noen kafé

Senere tok vi buss til Jesolo for å bade.

Kommentarer

Kommentar fra mamma
Tidspunkt 30. juli, 2012 klokken 9:17

Så bra at du skrev om Guggenheimsamlingen, det synes jeg var et fint museum (selv om du ble litt lei da vi kom til sykkelutstillingen!). Det var jo morsomt at de hadde akkurat det Picassobildet som vi hadde lest om i Veneziamysteriet!

Kommentar fra Hanne
Tidspunkt 3. august, 2012 klokken 19:57

Jeg synes glasskunst er et dårlig bytte for mat, altså. Fin eller ikke.

Kommentar fra august
Tidspunkt 4. august, 2012 klokken 18:45

Ja, samme her!

Write a comment